Wednesday 10 April 2013

Hλεκτρονικά Πορτοφόλια: Clickandbuy

Clickandbuy logo
Το Clickandbuy είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι, το οποίο σας προσφέρει τη δυνατότητα για γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές στο ίντερνετ. Ιδρύθηκε το 1999 στη Γερμανία, όμως πλέον η έδρα του έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο, ενώ το 2010 εξαγοράσθηκε από τις Γερμανικές Τηλεπικοινωνίες, τη μεγαλύτερη εταιρία στον κλάδο της στην Ευρώπη. Διαθέτει πάνω από 14 εκατομμύρια πελάτες και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε περίπου 200 χώρες.

Που χρησιμοποιείται το Clickandbuy
Mπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές σε περισσότερα από 16.000 ηλεκτρονικά καταστήματα, να πληρώσετε λογαριασμούς και να στείλετε χρήματα σε φίλους σας σε όλο τον κόσμο.

Δημιουργία λογαριασμού
H εγγραφή είναι δωρεάν και θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.
Μεταβείτε στη σελίδα τoυ Clickandbuy. Στην κεντρική σελίδα πατήστε "Register". Στη συνέχεια επιλέξτε ανάμεσα σε λογαριασμό πελάτη (customer) ή εμπόρου (merchant) και εκ νέου register.
Clickandbuy register













Eπιλέγοντας λογαριασμό πελάτη μεταφέρεστε στην επόμενη σελίδα όπου θα πρέπει να εισάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Ελέγξτε ότι όλα τα στοιχεία είναι σωστά και πατήστε συνέχεια.
Clickandbuy register
















Στην επόμενη σελίδα θα πρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο πληρωμής και να πραγματοποιήσετε την κατάθεση που επιθυμείτε.

Clickandbuy payment methods

Tαυτοποίηση
Για να έχετε τη δυνατότητα να καταθέσετε χρήματα, θα πρέπει πρώτα να πιστοποιήσετε τον τρόπο χρηματοδότησης του λογαριασμού σας. Το Clickandbuy χρεώνει δύο μικρά ποσά στην κάρτα σας ή στον τραπεζικό σας λογαριασμό (ανάλογα με τη μέθοδο που θα επιλέξετε). Θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση λογαριασμού σας (statement) και να εισάγετε τα δύο ποσά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 
Είσοδος στον Clickandbuy λογαριασμό σας -> Settings -> Payment Methods -> Confirm.

Clickandbuy verification
Kατάθεση
Mπορείτε να καταθέσετε χρήματα μέσω χρεωστικών/πιστωτικών καρτών. Υπάρχει μία χρέωση 1.9%. Αντίθετα οι καταθέσεις μέσω τραπεζικής μεταφοράς, Giropay ή Direct Debit είναι δωρεάν. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε την τράπεζα σας για τυχόν επιβαρύνσεις. 

Aνάληψη
Μπορείτε να αναλήψετε χρήματα μέσω τραπεζικής μεταφοράς. Υπάρχει μία χρέωση 1.85€ ανά ανάληψη.

Επιπλέον Χρεώσεις
Θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί και να ελέγχετε συχνά το λογαριασμό σας, καθώς υπάρχουν διάφορες χρεώσεις τις οποίες μπορείτε να υποστείτε εάν δεν κάνετε σωστή χρήση. Για παράδειγμα υπάρχει χρέωση για διόρθωση των προσωπικών σας στοιχείων σε περίπτωση λάθους ή χρεώση ανεπιτυχούς συναλλαγής λόγω ανεπαρκούς υπολοίπου. Μπορείτε να δείτε τις χρεώσεις πατώντας εδώ.


0 comments:

Post a Comment